top of page
Våre fokusområder

Vi tilbyr flere ulike fokusområder på Akademiet VGS Fredrikstad, slik at du får mulighet til å fordype deg innen et område du er interessert i. Fokusområdene er ikke en del av pensum, men et emne interesserte elever kan arbeide med i skoletiden og få hjelp av lærere som har kompetanse innen fagområdet.

Vi ønsker at våre elever skal kunne jobbe med noe de har lidenskap for – det gir økt motivasjon og lærelyst! Har du økt lærelyst i ett fag, smitter det gjerne over til et annet. I overordnet del av læreplanen er det fastsatt at alle elever skal oppleve skaperglede, engasjement og utforskertrang. Dette vi jobber for å oppnå, blant annet gjennom dette tilbudet.

I praksis vil fokusområdene ha et omfang på 20 timer per år. Disse blir fordelt på to timer per uke. Det vil være to perioder, fem uker på høsten og fem uker på våren.

Alle fokusområder er frivillige, tilbys i skoletiden, og er et tilbud utover ordinær undervisning. Man kan kun velge ett fokusområde per skoleår.

Spillutvikling og visualisering

Vi ønsker at elever som er interesserte i spillutvikling og visualisering får mulighet til  å utvikle ferdigheter som virkelig hører fremtiden til. Spillutvikling og visualisering blir brukt i stadig flere bransjer, som blant annet innen arkitektur, produktutvikling, animasjon, TV og reklame.

Mange som spiller dataspill har hørt om Unreal Engine og Unity3D. Unreal og Unity er det vi kaller spillmotorer (game engines), spillmotorer bruker man til å lage dataspill. Unreal og Unity kalles spillmotorer fordi de opprinnelig ble utviklet for å lage dataspill, men i dag brukes de til mye mer!

Ofte forbindes dataspill og spillmotorer med programmering, og ønsker du å lære deg å programmere, kan du gjøre det gjennom å velge dette fokusområdet.  Mange som jobber med Unreal eller Unity kan ikke programmere, og ønsker du å utvikle deg innen andre områder kan du velge 3D-modellering, animasjon eller storytelling. Det er mange retninger man kan fordype seg i.

Selv om spillmotorer har blitt enkle å bruke, og du kan lage spennende produkter raskt, er det best å få en ordentlig innføring av noen som kan programmene. Det er tross alt profesjonelle verktøy som brukes av profesjonelle. Vi er svært glade for å ha kompetansen til å lære bort ferdighetene du trenger.

IMG_5946.jpeg
IMG_5669.jpeg
Entreprenørskap og innovasjon

Har du en gründer i deg, men trenger kunnskap om hvordan man starter et firma? Har du lyst til å bli kjent med tankegangen til gründere som gjør det bra i næringslivet?

Uten gründere som bygger arbeidsplasser, vil samfunnet stoppe opp. Du har kanskje hørt historien om John Fredriksen? Faren hans var sveiser og moren var kantinearbeider. Med to tomme hender og store visjoner bygget han seg opp til å bli skipsreder, og etter hvert en av Norges rikeste menn.

Vi kan ikke love deg at du kommer dit, men vi kan gi deg innsikt i hvordan du registrer et firma i Brønnøysundregisterne, sender fakturaer og fører regnskap.

Du vil også få kunnskap om markedsføring på nett, og besøke bedrifter som gir deg innsikt i hvordan gründere som har bygd opp selskaper har gått frem. Vi vil også forberede deg til å kunne delta i en pitchekonkurranse for startups, med mulighet til å få investorer.

Man kan lære mye fra bøker og nett, men det er noe eget med å høre suksesshistorier rett fra de som har fått det til. I Fredrikstad har vi mange suksessfulle gründere.

Dette fokusområdet er kun for elever i VG1 og VG2.

Tilpasset trening

Er to timer kroppsøving i uken nok for deg? Ønsker du å trene mer, og kunne gjøre det i skoletiden?

Vi tilbyr to perioder i løpet av året på fem uker, hvor man får to timer ekstra trening i skoletiden. Treningen blir tilpasset den enkelte, og kan være på treningssenter eller i idrettshall. Målet er at alle skal ha individuelle planer og få tilpasset oppfølging.

I løpet av periodene vil du også få kunnskap om kosthold og helse. Hva er egentlig greia med karbohydrater og proteiner? Hva med trening i forhold til restitusjon? Hvordan kan du trene så du får resultater, samtidig som du blir mer motivert og har det gøy?

Dette og mye mer lærer du om, hvis du velger dette fokusområdet.

Musikkproduksjon

Dette er fokusområdet for deg som vil følge din musikalske drøm og dyrke en interesse du allerede har. På Akademiet VGS Fredrikstad har vi et enkelt studio på skolen med kondensatormikrofon og midikeyboards, og du bruker din egen Mac som du får utdelt ved skolestart.

Dersom du er helt ny innenfor musikkproduksjon, og ønsker å lære helt grunnleggende ferdigheter, vil du få mulighet til dette. Vi baserer oss da på GarageBand som alle våre elever har tilgang til. Lærerne på skolen har også kunnskaper innenfor FL-Studio og Logic.

Om du holder på med musikk fra før, er artist eller spiller i et band kan skolen vår bli en fin arena for din utvikling. I andre fag vil du lære du å lage musikkvideoer, ta gode bilder, illustrere plakater, starte firma, promotering  på nett og mye mer.

Entrprenørskap.jpg
IMG_6590.jpg
IMG_4358.jpeg
E-sport

Dataspill og skole? Det kan kanskje virke som en litt underlig kombinasjon, men i Norge er det nå over 1500 utøvere som konkurrerer på et så konkurransemessig høyt nivå at det absolutt vil være å regne som idrett. Dette kalles E-sport.
På samme måte som med annen sport stilles det store krav til talent, treningsdisiplin, søvn og kosthold for å prestere på de øverste nivåene. Interessen for E-sport er økende i hele Europa og i løpet av 2019 regnet enn med at det globalt ville være rundt 390 millioner mennesker som fulgte med på ulike turneringer og konkurranser.

E-sport står allerede på timeplanen ved flere videregående skoler i landet. Akademiet tilbyr nå E-sport for elevene sine. Hvert semester benytter vi oss av Domino Esport sine lokaler og utstyr ved Fredrikstad Stadion. Programmet er 10 ganger i året, 2 timer per gang. Akademiet har også lang erfaring i å arrangere LAN og legge til rette for lokale konkurranser. Dette vil være et av høydepunktene i vinterhalvåret, første semester 2021.

Skjermbilde 2020-12-09 kl. 10.40.38.png
bottom of page