top of page
Hvorfor velge oss?
IMG_6589_edited.jpg

Vi skaper minner

Videregående skole handler om mye mer enn fag og karakterer. Det er tre år av livet som mange ser tilbake på som helt unike, og ved Akademiet Fredrikstad ønsker vi å bidra til å skape gode minner sammen med elevene våre. Vi har tro på at gode relasjoner er nøkkelen til læring, og trives man på skolen øker forutsetningen for å øke karaktersnittet også.    

 

Du får vitnemål

Hos oss fullførte over 90 prosent av elevene i fjor. Det sier mye om skolemiljøet vårt.  Akademiet er Norges største privatskoleaktør, men selve skolen i Fredrikstad har bare 90 elever. Miljøet er oversiktlig, og alle blir kjent med alle.

Mye tverrfaglig arbeid

Vi er en skole der tverrfaglighet er et satsningsområde, og vi jobber mye prosjektbasert på tvers av fag. Det gir mer relevante oppgaver, og man får vurdering i flere fag samtidig – noe som gjør at man får færre innleveringer totalt. Det betyr i praksis lite hjemmelekser, og desto mer studietid på skolen der man disponerer tiden selv.

Du får egen mentor

Alle elever får en egen lærer som personlig mentor. De to har regelmessige utviklingssamtaler for å få maksimalt ut av elevens potensiale.

 

Karakterdempet praksis

Vi har tro på at «øverommet» bør være størst mulig, og «prøverommet» minst mulig. I praksis betyr det at man får tid til å lære seg noe ordentlig, og ved å tone ned fokuset på hyppig karaktersetting skapes det arbeidsro og lærelyst.

 

Topp utstyr 

Bygget vårt er splitter nytt, og beliggenheten er unik. Alle elevene disponerer også en egen MacBook Air, og de kan låne moderne foto-, video- og lydutstyr som kan benyttes i kreativt skolearbeid. Vi har også et flott podcaststudio som kan benyttes til skoleoppgaver, og til egne prosjekter.

 

Frivillige fokusområder

Vi tilbyr også fokusområder som skal bidra til økt lærelyst. Dette er frivillige kurs der elevens lidenskap og interesse står sentralt. I øyeblikket kan elevene velge mellom Entprenørskap og innovasjon, Personlig trening, Spillutvikling og visualisering eller Musikkproduksjon.

 

Les mer om dette her.

bottom of page