top of page
  • Øyvind Børven

Akademiet videregående skole følger rødt nivå


Rødt nivå. Rektor Øyvind skriver om hvorfor Akademiet velger å kjøre på rødt. FOTO: PRIVAT/faksimile FB.

Ved Akademiet Fredrikstad VGS kjører vi på rødt nivå, og opplever at det er riktig ut fra en totalvurdering.


På pressekonferansen 5. november anbefalte regjeringen rødt nivå i kommuner der smittespredningen var høy. Det har blitt påvist godt over 200 nye tilfeller de siste 14 dagene i Fredrikstad.


Forrige torsdag ble det gitt beskjed om at videregående skoler i Viken skulle gå over til digitalundervisning fra mandag 9. november, før det kom kontrabeskjed om at skolene skulle åpne fysisk, på gult nivå, fra tirsdag 10. november.

Vi er en friskole, og da følger vi ikke Viken som skoleeier, men forholder oss direkte til kommuneoverlegen. Torsdag 5. november tok vi kontakt med kommuneoverlegen for å høre hva de anbefalte oss å gjøre.


Vi fikk beskjed om at vi er på gult nivå, men at vi kunne kjøre med tiltak på rødt nivå. Vi innførte da et opplegg med alternerende oppmøtetider for de ulike klassene, og en kombinasjon av fysisk oppmøte og digital undervisning.

Vi har siden gjennomført en undersøkelse blant elevene våre. Ifølge den er 85 % av elevene avhengige av kollektivtransport for å komme seg til skolen. 66 % har opplevd at bussen er for full de siste ukene. Dersom skolen starter litt senere og avslutter tidligere, oppgir elevene at de kan ta busser som ikke er fulle. Derfor har vi tilpasset skoledagen så elevene våre unngår «rushet» i kollektivtrafikken. Dette opplegget videreføres de to neste ukene. Vi opplever at det er riktig i forhold til rødt nivå. Det er en god løsning for elevene våre faglig og sosialt, og vi forsøker å ta samfunnsansvar.


Dette innlegget er også publisert hos Fredriksstad Blad.

12 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle
bottom of page