top of page
  • Akademiet

Endelig er vi på plass!

Oppdatert: 11. jan. 2022

Et splitter nytt bygg, skreddersydd for fremtidens skole – med beliggenhet i byens mest attraktive og dynamiske område. Det er fasit om du velger Akademiet VGS Fredrikstad.


Egen bryggepromenade: Den nye skolen vår er i 2. etasje av dette bygget. ALLE BILDER: Griff Arkitektur/Værste AS

Våre flinke elever kan nyte utsikten mot elva om de skulle klare å løsrive seg fra spennende undervisning, gruppearbeid, tverrfaglige prosjekter og dybdelæring. Akademiet Fredrikstad har nemlig flyttet inn i nye lokaler på Dreieværste, med egen bryggepromenade og bortimot «eget» fergeleie. Det er nybygget mellom elva og Fredrikstad Stadion som er vårt nye hjem, og vi er både stolte, spente og utålmodige – for dette kommer til å bli byens beste skole – med byens beste beliggenhet.

– Det er ikke ofte man får en slik mulighet, men da fikk sjansen så tok vi den. Sammen med utbygger Værste har vi vært med på å forme skolen akkurat slik vi vil ha den. Det er et moderne skolebygg med alt vi ønsker oss, sier daglig leder Leif Morten Midtlyng entusiastisk.


Drøm blir virkelighet

I andre etasje disponerer vi snaut 1000 kvadratmeter, og den åpne planløsningen preges av glass, naturlig lys, kreative arbeidssoner og god takhøyde på nesten fire meter. Klasserommene ligger på vindusrekka ut mot elva, og det er godt med sosiale soner og innglassede grupperom – samt et eget podcaststudio. Midt i bygget er det en stor lyssjakt som går fra taket og helt ned til første etasje. Den tilfører lys, luft og mulighet for å «smugkikke» litt på hva som foregår hos Wang ung i etasjen under oss.

– Dette er et helt unikt bygg, og det vil gi oss muligheten til å lage den skolen vi drømmer om. Med 90 elever blir vi godt kjent, men med disse fasilitetene kan vi jobbe sammen på en helt annen måte. Dette er morgendagens skole, og potensialet er enormt, sier rektor Øyvind Børven.


Perfekt beliggenhet

Akademiet Fredrikstad er en studiespesialiserende skole, og her har man alle muligheter.

– At vi også befinner oss i det mest spennende området av Fredrikstad sentrum med tanke på næringsliv, byutvikling og innovasjon, er viktig. Skal vi forstå samfunnet vårt, og ta bevisste valg, må vi være der det skjer. Her ligger alt til rette for refleksjon og kreativitet, sier mentor Are Bye.


Et nytt kapittel

Blant våre nåværende elever er entusiasmen nå kjempestor, og de gleder seg til en ny æra i et nytt bygg.

– Det er moro med noe helt nytt. At det er utsikt til vannet gjør jo heller ingenting, sier Emma Ek Lødeng med et smil.

For nye elever er dette en gylden mulighet til å bli med på en helt spesiell reise. Området vi nå blir en del av var en gang Fredrikstad mekaniske verksted, og FMV var byens desidert største arbeidsplass. Tidene forandrer seg, og i dag lever hallene og den lokale industrihistorien videre ved at sentrum utvides, og området igjen benyttes av tusenvis av mennesker hver dag. Dette skal vi nå bli en del av, og i Dreieværste skal vi skape fremtidens skole med elevene i sentrum.


Les mer i Fredriksstad Blad: "Akademiet videregående skole er både høye, mørke og offensive: De skal dele etasje med NRK bak Stadion, og hevder de blir byens beste videregående skole i byens beste lokaler."


Les mer i Dagsavisen Demokraten:

"Dette blir et moderne skolebygg med alt vi ønsker oss"367 visninger0 kommentarer
bottom of page